Green Friday tips

Green Friday är som Black Friday, men mindre och startades i Sverige. Dagen lanserades av CDON 2016 och nu är det allt fler butiker som hänger på. Green Friday är den 24 april 2020 och vi kommer att samla erbjudanden från butiker med bra priser för dig med kreditkort.  Nu ska vi förklara vad Green Friday egentligen är och ger dig tips vad du ska tänka på för att göra bra deals.

Vad är Green Friday?

Dagen som har fått namnet Green Friday är ett påhitt av CDON, som dom startade 2016. Green Friday ska vara något form av Black Friday, fast under våren. I år har CDON dock valt att döpa om Green Friday till Spring Friday, och samtidigt valt att skjuta på Green Friday till september. Då med mer fokus på hållbarhet.
Men för många andra aktörer på marknaden kommer Green Friday vara som vanligt, i slutet av april.

Hur stort är Green Friday?

Green Friday startades som sagt 2016 av CDON och nu är det väldigt många aktörer som hänger på under sin vårrea. Om man väljer att jämföra med Black Friday så är Green Friday fortfarande väldigt litet. Under Green Friday hittar du alla möjliga erbjudanden.

Tips inför Green Friday

Flera företag vill bli av med mycket inför sommaren och det gör Green Friday till en bra tidpunkt att hitta deals på det du är ute efter.

Här är Bra Kreditkorts bästa tips för att få ut maximalt av Green Friday:

 • Handlar du i en fysisk butik så är det alltid en bra idé att också jämföra varans pris online, så att du kan vara säker på att du verkligen gör en bra deal
 • Skapa ett konto på de nätbutiker som du vill handla på. På så sätt sparar du tid och går inte miste om tidsbegränsade erbjudanden 
 • Ska du köpa elektronik – försäkra dig om att det är den nyaste modellen som erbjudandet gäller och inte äldre versioner

Spara ytterligare på Green Friday

Om du har ett kreditkort så kan du spara ytterligare ännu mer pengar om du gör inköp på ställen som är bundna till ditt kreditkort, samt att du kan få många bonuspoäng till ditt kort under perioden.

1. Förbered dig och dina inköp

Sätt en tydlig ram och budget över vad du har tänkt att spendera under Green Friday. Det är enkelt att dras med i alla bra rabatter och helt plötsligt är alla pengar borta och du har beställt hem massa produkter som du egentligen inte tänkte köpa. Detta rekommenderas ju självklart inte, det är bättre att enbart köpa det du har tänkt köpa.

2. Lista upp vad du söker någon vecka före

Det bästa är att veta vad du verkligen behöver köpa. Kanske är det en ny TV och ett par skor som du är ute efter mest. Sen kanske det är ett gäng julklappar som du ska passa på att handlar hem. Skriv då ner alla dessa saker och när du har klickat hem dom, kanske det ska vara nog. På så vis kan du hålla i dina pengar.

3. Jämför priser – ALLTID

Ett bra tips är att använda jämförelsesajter, som bra kreditkort, fast för det du är ute efter. Där kan du se vad varan har kostat tidigare samt vart den är billigast. Det är fult, men flera butiker har tendenser att höja sina priser för de sätter rabatterna. På så vis ser rabatten större ut. Flera stora nyhetssajter har rapporterat om detta tidigare år.

4. Delbetala inte, använd ett bra kreditkort

Välj ALDRIG att delbetala hos en butik. Många elektronikkedjor säljer upplägg på 24 och 48 månader. Hamnar du i denna fällan så kan det sluta med att du betalar för julklapparna i flera år och varan har dubblat i pris. Skaffa istället ett bra kreditkort som du får bra bonusar på när du gör köp. Vårt tips inför Green Friday och näthandeln är kortet re:member där du även får bra rabatter hos över 300 e-handlare.

card-imagecard-infocard-numberscart-button

Re:member flex

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • 👍Upp till hela 100.000 kr i kredit
 • 👍Bästa kreditkortet för nätshopping
 • 👍Rabatt i över 300 webbutiker
 • 👍Reseförsäkring ingår utan extra kostnad
 •     Till recensionen
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta: 9.74% - 24.74
 • Räntefritt: Upp till 35 dagar
 • Högsta kredit: 100 000 kr
Läs mer och ansök