Bästa kreditkortet för studenter!

Kan man skaffa kreditkort som student? Vilket kreditkort är bäst för studenter? Låt oss berätta!

Brakreditkort.se hjälper dig som student att hitta rätt kreditkort. Ingen eller en låg inkomst gör det svårt att som student ha ett kreditkort. Det är viktigt att du som student väljer ett kreditkort utan årsavgifter, utan avgifter för uttag och med räntefria dagar. Nedan får du en lista på 3 kort som vi tycker passar studenter och som har bra förmåner.

Kreditkort för Studenter – 2019


1. Ica Student – Kreditkort

Som student är det väldigt svårt att få ett kreditkort om man inte arbetar vid sidan om studierna.

ICA har tagit fram ett kort som du som student på eftergymnasial nivå kan välj att teckna. Som studerade på högskolenivå kan du välja att teckna. Kortet är extra bra för dig som redan handlar på ICA-butiker och är studenter. Du får nämligen dubbelt så många poäng när du som student använder ICA-studentkortet när du handlar, det innebär att du får 2% bonus istället för 1%. Utöver dubbel bonus so student får du även tillgång till riktigt bra studenterbjudanden varje vecka på utvalda varor samt bra rabatter på nöjen och inrikesflyg.

Med ICA-studentkort kan du blippa kortet för snabba och sömlösa betalningar. Dessutom får du fördelaktiga priser på hemförsäkring och bolån.

Är ni två som bor i samma hushåll kan ni få varsitt kort som är kopplat till samma konto. Detta gör att vardagsekonomin flyter på väldigt smidigt.


2. Collector Easycard

För sig som är studerande är Easycard från Collector ett väldigt bra kreditkort att teckna. Kortet ger dig som student upp till 30 000 kr i kredit och kommer med flera bra fördelar för studenter. Fördelar som ingår är olycksfallsförsäkring samt en bra reseförsäkring med självriskskydd när du bokar resa som student.

En väldigt bra fördel som student är att kreditkortet är kopplat till appen Wrapp. Appen ger dig som student hundratals bra erbjudande, med allt från grymma studentrabatter till riktigt bra bonusar. Eftersom att kreditkortet redan är kopplat till Wrapp så får du pengar tillbaka inom bara några dagar efter det att du har utnyttjat en bonus eller rabatt.

Easycard ger dig som student en räntefri period på 56 dagar. Detta betyder att om du betalar din faktura inom denna perioden tillkommer inga ränteavgifter alls. Perfekt för en student!

Det finns några krav du som student måste uppfylla för att få kortet:

  1. Att du som student är över 20 år fyllda
  2. Är boende i Sverige
  3. Inte har några tidigare betalnignsanmärknignar
  4. Har en deklarerad inkomst på minst 120 000 kr före skatt. Här kan tyvärr inte CSN räknas in.

3. Revolut Standard

Som vi har nämnt tidigare är det som student svårt att få ett kreditkort om du inte arbetar vid sidan om studierna. Detta för att bankerna inte kan låna ut pengar till dig i form av kredit om dom inte vet att dom kommer få tillbaka dom. Det är här som kortet Revolut kommer in för studenter! Revolut är inget riktigt kreditkort utan ett slags betalkort, men som erbjuder många fler fördelar som tidigare endast har varit exklusiva för kreditkort.

Revolut Standard är det mest prisvärda kortet som Revolut erbjuder. Kortet kommer med ett fokus på väldigt förmånliga erbjudanden för studenter, bra villkor på resan och även till vardagsköpen. Revolut Standard ger dig som student gratis transaktioner, 0 % i valutapåslag och fria uttag i hela världen up till 2000 kr i månaden. Du kan komplettera med reseförsäkringar som ingår i Revolut Premium och det snygga kortet Revolut Metal.

Korten som Revolut erbjuder är kopplat till deras egna app som du har i din mobil. Från appen kan du enkelt se alla dina transaktioner. Du får även en notis när ditt kort används, detta är perfekt om du inte skulle märka att kortet är stulet eller borttappat. Du blir du direkt när kortet används informerad i appen. Du kan då smidigt spärra kortet, ändra pinkod och göra måna andra saker i appen.

Är du ute och reser kan du enkelt ändra valuta i din app för att betala i den lokala valutan.

För att ansöka om Revolut klickar du på vår länk. Därifrån får du även 50:- på kortet helt gratis! Perfekt för en student! Revolut standard: Ansök här!

Guide för hur du ansöker till Revolut!