I början av 2019 gick telefonjätten Apple ut med att de planerar att släppa sitt egna kreditkort. Detta har under året visat sig stämma väldigt bra. Nu i augusti 2019 har dom äntligen lanserat sitt kreditkort som går under namnet Apple Card. Apple Card är ett Mastercard-kort helt utan avgifter och med 2 procent cashback. Apple card finns för närvarande inte i Sverige, utan enbart i USA.

Artiklen uppdateras löpande med information som kommer gällande Apple Card och dess (förhoppningsvis) intåg till den svenska marknaden. Senaste uppdateringen skedde 8 februari 2022.

Apple card i Sverige

Det är tyvärr fortfarande oklart när Apple Card kommer att lanseras på den svenska marknaden. Det finns absolut ingen information kring detta i skrivande stund.

(Uppdatering gällande Apple Card 8/2-2022)

Goldman Sachs som är företaget som Apple släpper Apple Card  med har vid tillfällen sagt att det ska bli aktuellt med Apple Card runt om i världen. Än så länge finns det dock inga indikationer på att Apple Card ska släppas utanför USA. I Sverige lär vi få vänta ett bra tag på kortet.

 

(Uppdatering gällande Apple Card 2/2-2020)

Första månaden av det nya året har passerat och vi har fortfarande inte några nyheter kring vad som händer med Apple Card i Sverige. Det senaste vi har kunnat ta del av är uppgifter om hur ömtåligt Apple Card egentligen är. Youtube-stjärnan Marques Brownlee som var en av de första att skaffa ett Apple Card Twittrar en bild på hur hans Apple Card ser ut efter 6 månaders användande.

Marques nämner i sin Tweet även att han endast har använt kortet på ställen som inte erbjuder Apple Pay. Detta visar verkligen hur ömtåligt Apple Card är. Trots detta så ser vi verkligen fram emot att få det omtalade eller ömtåliga kortet till den svenska marknaden.

(Uppdatering 29/12-2019)

Apple Card är VÄLDIGT ömtåligt – Skydda det för 9000kr!

Som vi tidigare har rapporterat är kortet väldigt ömtåligt och detta har såklart flera plånbokstillverkare insett att de kan tjäna stora pengar på. På filmen nedan kan vi se Youtubern iJustine visa upp ett skyddsfodral som kostar ca 9000 svenska kronor som ska fungera för att skydda ditt väldigt ömtåliga Apple Card. Tankar om detta då? Ja vad ska man säga.. En plånbok som är dyrare än vissa iPhones. Minst sagt svårt att se investeringen gå ihop!

apple card casehttps://www.youtube.com/watch?v=6l8lWW-isyo

Apple har även själva gått ut med information till sina Apple Card kunder att kortet är ömtåligt och inte bör has i en vanlig läderplånbok eller ligga tillsammans med nycklar, då kortet slits väldigt snabbt!

Vi på Brakreditkort.se har fortfarandet inte fått någon information om när Apple Card kan tänkas att komma till Sverige.

(Uppdatering 21/10-2019)

Vi vet fortfarande inte om eller när Apple Card kommer till Sverige. Vi får hålla tummarna över att det kommer inom en snar framtid. Du hittar som alltid de senaste nyheterna om kreditkort hos Brakreditkort.se

Design på Apple Card

Designen är liksom många av Apples andras produkter väldigt minimalistisk och ”clean”. Detta tycker vi på Brakreditkort är riktigt snyggt! Kortet i sig är gjort i laserskuret titan och har visat sig vara väldigt väldigt känsligt. Så känsligt att du inte bör ha det i en läderplånbok eller bland dina nycklar berättar Macworld.

Fördelar med Apple Card

Varför skulle du vilja skaffa ett Apple Card då? För den snygga designen är ju en självklarhet, men det finns även som vi nämnde andra bra fördelar! Kortet kommer att vara kopplat direkt till din inloggning i din iPhone och där kommer du tydligt se hur du har spenderat med kortet. Cashbacksen som vi nämnde tidigare på 2% ska enligt Apple ske direkt vid transaktionstillfället. Detta är väldigt ovanligt då man vanligtvis får sina poäng när man betalar fakturan i slutet av månaden.

Vad tror Brakreditkort.se om Apple Card?

Vi tror att det kommer att ta ett bra tag innan Apple Card kommer till den svenska marknaden. Vi tror att Apple först och främst kommer vilja se hur det går för kortet i USA och sedan utvärdera detta och skala det till andra stora aktörer i världen, som Kina, Japan osv. Så visade det sig vara när Apple Pay lanserades och vi ser en liknande framtid för Apple Card. Men vi kan inte mer än hoppas att vi har fel! Vem vill inte ha ett Apple Card i.. ja vad ska man ha det i utan att det går sönder?!

Tills dess att Apple card kommer till Sverige:

card-imagecard-infocard-numberscart-button

Norwegian Kreditkort

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • 👍Ingen avgift för uttag utomlands eller i Sverige
 • 👍Välj mellan cashbacks eller cashpoints vid varje köp
 • 👍Samla poäng och få rabatter vid onlineköp
 • 👍Smidig app att se och följa förbrukning
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta: 24,35 %
 • Räntefritt: Upp till 45 dagar
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Apple Pay
Läs mer och ansök här

card-imagecard-infocard-numberscart-button

Revolut Standard

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • 👍Enkelt att få!
 • 👍Gratis uttag utomlands upp till 2000 kr
 • 👍0 kr i årsavgift
  Till Recensionen
 • Gratis årsavgift
 • Ingen kreditupplysning
 • 0 % i valutapåslag
 • Fria uttag upp till 2000 kr utomlands
Läs mer och ansök