I början av 2019 gick telefonjätten Apple ut med att de planerar att släppa sitt egna kreditkort. Detta har under året visat sig stämma väldigt bra. Nu i augusti 2019 har dom äntligen lanserat sitt kreditkort som går under namnet Apple Card. Apple Card är ett Mastercard-kort helt utan avgifter och med 2 procent cashback. Apple card finns för närvarande inte i Sverige, utan enbart i USA.

Apple card i Sverige

Det är tyvärr fortfarande oklart när Apple Card kommer att lanseras på den svenska marknaden. Det finns absolut ingen information kring detta i skrivande stund.

Design på Apple Card

Designen är liksom många av Apples andras produkter väldigt minimalistisk och ”clean”. Detta tycker vi på Brakreditkort är riktigt snyggt! Kortet i sig är gjort i laserskuret titan och har visat sig vara väldigt väldigt känsligt. Så känsligt att du inte bör ha det i en läderplånbok eller bland dina nycklar berättar Macworld.

Fördelar med Apple Card

Varför skulle du vilja skaffa ett Apple Card då? För den snygga designen är ju en självklarhet, men det finns även som vi nämnde andra bra fördelar! Kortet kommer att vara kopplat direkt till din inloggning i din iPhone och där kommer du tydligt se hur du har spenderat med kortet. Cashbacksen som vi nämnde tidigare på 2% ska enligt Apple ske direkt vid transaktionstillfället. Detta är väldigt ovanligt då man vanligtvis får sina poäng när man betalar fakturan i slutet av månaden.

Vad tror Brakreditkort.se om Apple Card?

Vi tror att det kommer att ta ett bra tag innan Apple Card kommer till den svenska marknaden. Vi tror att Apple först och främst kommer vilja se hur det går för kortet i USA och sedan utvärdera detta och skala det till andra stora aktörer i världen, som Kina, Japan osv. Så visade det sig vara när Apple Pay lanserades och vi ser en liknande framtid för Apple Card. Men vi kan inte mer än hoppas att vi har fel! Vem vill inte ha ett Apple Card i.. ja vad ska man ha det i utan att det går sönder?!

Apple Card – oktober 2019

Vi vet fortfarande inte om eller när Apple Card kommer till Sverige. Vi får hålla tummarna över att det kommer inom en snar framtid. Du hittar som alltid de senaste nyheterna om kreditkort hos Brakreditkort.se

Tills dess att Apple card kommer till Sverige: