Skippa flyget – ta tåget i sommar! Det finns hur många anledningar som helst till att ta tåget istället för flyget i sommar, vi tänkte ge dig 3 av dom samt det bästa kreditkortet för sommarens resor.

Miljövänligt

Den största debatten just nu är som du vet klimatdebatten. Tåg är idag det transportmedel som ger minst avtryck på miljön och bör vara ditt förstahandsval om du ska ut och resa. En sträcka från Göteborg till Stockholm med flyg släpper ut 71.63kr CO2 medans tåget endast släpper ut 0.00096kg CO2. Så nyttja tåget i sommar så ofta som du kan!

Smidigt

Det är ju så mycket smidigare att ta sig till tågstationen, vara där 5 minuter före tåget går och sen bara hoppa på och åka mot sin destination. I kontrast till att behöva åka tåg eller bil tillflygplatsen, vara där 3-4 timmar före avgång, checka in väskor, visa passet, sitta och vänta, ha ett försenat flyg. Ja du förstår ju, tåget är så mycket smidigare!

Avkopplande

Tåget tar oftast betydligt längre tid än vad flyget gör, men det get dig också tid att för än gång skull kunna sitta och koppla av på semestern. Luta dig tillbaka, ha med en bra bok och passa på att kolla ut i den fina naturen du åker igenom. Låter det inte underbart! Den perfekta stunden att ge dig själv och din kropp lite tid att ta det lugnt och återhämta sig.

Bästa kreditkortet på tågresan

Ska du ut och resa, antingen i Sverige eller Europa,  ska du använda dig av ett kreditkort som ger dig fria uttag, en bra reseförsäkring och en hög kredit. Vi rekommenderar dig att ansöka re:member kreditkort. Ett kreditort där du får upp till 100.000 i kredit för att kunna ha en ännu roligare semester!