Resa utomlands under påsk? Vi ger dig våra bästa tips på destinationer!

Påsklovet är en tid på året som hemmastaden kan kännas väldigt tom då många väljer att resa bort. Hela 1 av 6 svenskar väljer att resa utomlands under påsken. Bland de som inte åker utomlands så åker många åker norrut till den svenska fjällen, en hel del tar det lugnt i sina sommarstugor och resten åker till en stad de inte har varit i tidigare för att upptäcka Sverige.

Självklart hjälper vi på Bra Kreditkort dig att välja en destination om du vill resa utomlands under påsken och påsklovet.

VÄRME | STORSTAD

Res till värmen i påsk

Nära till värmen

Nu har det varit mörkt i över ett halvår och det är inte konstigt om man längtar bort till sol, bad och värme. Påsklovet är ett perfekt tillfälle att då passa på att komma iväg till varmare breddgrader för att orka med sista tiden fram till vi får lite ljusare dagar i Sverige. I April är det den svenska favoriten Gran Canaria som är ett säkert alternativ om du vill ha sommar och sol men inte åka alldeles för långt. Under påsken så är det runt 23 grader varmt och det är ett härligt klimat för att kunna semestra i.

Res lite längre för värme

Är du beredd att åka lite längre bort och kanske ta ut lite mer semester så finns det helt plötsligt väldigt många fler resemål att välja på. Stora delar av Asien är en favorit bland svenskar, framförallt Thailand och Bali. I April månad är det bra väder på bägge dessa resmål och du kommer garanterat få en härlig påsk!

Storstadssemester i påsk

2-3 timmar med flyg från Sverige så kommer du till flera stora städer i Europa där du kan fira påsken. Denna typ av semester passar perfekt om man vill vara borta för en långweekend och ta del av ny kultur samtidigt som man kan slappna av och turista.

Möjligheterna kring resmål är helt oändliga (ja nästan i alla fall). Vi tänker att vi passar på att tipsa om 3 städer där du kommer trivas bra i 3-4 dagar under påsken.

3 tips på storstadssemester i påsk

 • ✅ London
  London är ett resmål som passar för det mesta. Åk dit för att avnjuta några av världen bästa restauranger, njut av god brittisk öl och kanske gå på en fotbollsmatch med vänner. London bara måste vara med på en sån här lista. Ca 2 timmar flyg. Ganska dyrt.
 • Prag
  Är du en person som gillar att dina pengar räcker länge? Jo men det är du nog och då är Prag en perfekt stad att fira påsk i. Prag är en väldigt vacker stad som du kommer vilja åka tillbaka till redan när du landar i Sverige igen. Endast den tjeckiska ölen är en anledning till att besöka den tjeckiska huvudstaden. Ca 3 timmar flyg. Prisvärt!
 • ✅ Köpenhamn
  Vill du tänka på miljön men ändå kommer utomlands till en stor stad så är Köpenhamn valet för dig. Sätt dig på tåget och var framme några timmar senare, bli inte mycket smidigare. Köpenhamn är en stad som har det mesta en stad behöver, och lite till! Utbudet av bra restauranger är något Köpenhamn har blivit väldigt kända för.
 • Boka din resa med ett bra kreditkort för att få reseförsäkring och avbeställningsskydd

Tjäna in extra bonuspoäng på påskresan

Om du bokar din påskresa med ett kredikort som har ett bonussystem så samlar du även in poäng som kan komma väl till användning till nästa resa du ska göra.  Det perfekta kortet för det ändamålet är Norwegian kreditkort som inte bara är helt kostnadsfritt men också ger dig bonuspoäng på alla dina köp. Poäng som du sen kan använda till flygbiljetten till nästa resa! Så se till att ansöka om ett kort idag så hinner du börja samla poäng redan till sommarresan.

Se även till att boka hela din resa via Norwegian för att få ännu mer poäng att nyttja framöver!

card-imagecard-infocard-numberscart-button

Norwegian Kreditkort

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • 👍Ingen avgift för uttag utomlands eller i Sverige
 • 👍Välj mellan cashbacks eller cashpoints vid varje köp
 • 👍Samla poäng och få rabatter vid onlineköp
 • 👍Smidig app att se och följa förbrukning
 • Årsavgift: 0 kr
 • Ränta: 24,35 %
 • Räntefritt: Upp till 45 dagar
 • Högsta kredit: 150 000 kr
 • Apple Pay
Läs mer och ansök här