Detta är en bra fråga som vi får skickad till oss ganska ofta, så vi skriver ett inlägg om det här istället för att hjälpa er alla!

Så, lån eller kreditkort?

Det är alltid bra att fundera och jämföra mellan de alternativ som finns på marknaden. Många tror att det är bättre ekonomiskt att ta ett privatlån istället för att använda sin kredit på kreditkortet under en period. Detta skulle vi säga oftast är fel, om du kan sköta din ekonomi korrekt.

Anledningen till att många hellre tar ett lån än att använder sin kredit på sitt kreditkort är just på grund av ordet ”kredit”. Ordet kredit i Sverige har blivit lite tabu på och därför är det inte så många som använder ett kreditkort. Ser man runt om i världen är användandet betydligt mycket större.

Kreditkort utan ränta

Tar du ett privatlån så kommer du oftast få en ränta på mellan 4-15 procent. Väljer du däremot att använda krediten som du har på ditt kreditkort, och har en räntefri kredit, så får du helt enkelt ingen ränta. Det viktiga för dig som användare är att du betalar fakturan på förfallodagen. Gör du inte det så kommer räntan att bli hög.

3 tips för att inte ge bort dina pengar i ränta

  • Skaffa ett kreditkort med räntefri period
  • Viktigt att betala din faktura på förfallodagen!
  • Spendera inte pengar som du känner att du inte har råd att spendera