American Express är förmodligen världen med kända kortutgivare. Detta för att de ger ut de mest exklusiva kreditkorten på marknaden. American Express, även kallat AMEX ger nu ut mer än 6 olika kreditkort i olika nivåer. AMEX har tidigare hittats till mestadels enbart i USA men nu har det även börjat att växa i Sverige. AMEX Green Card är det klassiska kortet utan årsavgift, men nu går även AMEX Platinum att få i Sverige, helt i metall!

AMEX Platinum har tidigare gjorts i metall i USA men går nu även att lägga vantarna på i Sverige. AMEX Platinum Metall kan alla ansöka om, men det kommer med ett pris. Priset på kortet i metall är hela 550kr/månad! Detta är ett av de mest exklusiva korten det finns att få tag i.

Poppa en öl med ditt kreditkort i metall – hur häftigt!🍺

Reser du VÄLDIGT mycket och vill har förtur på flera evenemang så kan kortet absolut vara för dig. Det ingår saker som fria uppgraderingar på resor, fri tillgånger till lounger på flygplatser världen över och fast track på Arlanda. Allt detta i ett och samma kort, för ett pris på 6600kr per år. Du måste helt enkelt använda kortet väldigt flitigt för att det ska vara värt investeringen.

Norwegian Kreditkort – ingen kostnad och upp till 100.000kr i kredit! 

Självklart ingår riktigt bra reseförsäkringar i detta metallkortet och det är även ett av de absolut säkraste korten som går att ha, då det är svårt att ta sönder metall! Nej, för att AMEX har funnit länge och verkligen värnar om att behålla sin exklusiva plats på marknaden. Så är säkerhet något du prioriterar högt ska du ha ett AMEX i metall.