Amazon tillkännagav av de snart lanserar ett nytt bra kreditkort som går under namnet ”Amazon Credit Builder”. Kreditkortet är primärt tänkt att rikta sig till de som har en dålig kreditvärdighet eller de som helt saknar en kredithistorik.

För att få en kredit krävs det allt som oftast att personen som ansöker om kortet har en kreditvärdighet, detta för att banken ska kunna få tillbaka de pengar som de lånar ut. Har du en låg kreditvärdighet så blir det svårt att att få en kredit och även på så vis svårt att bygga upp sin trovärdighet. Detta vill nu Amazon ändra på med sin ”Amazon Credit Builder”. Kortet görs i samarbete med Synchrony Bank, samma bank som Amazons två tidigare kreditkort.

Tanken med kreditprogrammet är att människor med låg eller ingen kreditvärdighet som inte kvalificerar sig för Amazons vanliga kreditkort ska kunna stärka upp sin trovärdighet via programmet och på så vis framöver kunna få ett vanligt kreditkort. På så vis kan Amazon växa sin kundbas ännu mer!

Krediten på kortet fungerar på så vi att du får samma summa kredit som du sätter in på ditt kort. Krediten sträcker sig från $100 – $1000.

Kreditkortet ska locka på samma vis som med Amazons tidigare kreditkort, att man får 5% cashback på allt som man handlar med hos Amazon.