Klimatet är idag ett hett samtalsämne i de flesta fikarummen och det har blivit en rörelse av människor som ställer om till ett mer grönt liv. Vad vi konsumerar står för en stor del av koldioxidutsläppen så att ersätta produkter med ett miljövänligt alternativ är bland det viktigaste vi kan göra för att hjälpa till. Och nu är det möjligt att göra för ditt nästa kreditkort tack vare Ålandsbanken.

 

Östersjön är under hot från ökade utsläpp och övergödning. Och några som försöker motverka detta är Ålandsbanken som i sitt miljöengagemeng, vilket har pågått sen 1997,  nu har tagit fram ett miljövänligt kreditkort, kallat Östersjökortet.

 

 

Ett grönt kreditkort

Som de flesta vet är kreditkort gjorda av plast vilket släpper ut stora mängder koldioxiod vid tillverkningen. Därför är Östersjökortet istället tillverkat i ett miljövänligt material. Men Ålandsbanken nöjde sig inte där utan kortet är även kopplat till ett så kallat ”index för miljöpåverkan”. Detta innebär att att du kan se koldioxidavtrycken som dina köp avger och direkt få möjligheten att klimatkompensera för avtrycken. Utöver detta så uppmärksammas du även om vilka av dina köpevanor som har en negativ inverkan på klimatet vilket gör att du själv kan välja att upphöra med dessa köp.

Kreditkortet har såklart även alla andra grundläggande funktionalitet som man kan förvänta sig av ett kreditkort idag. Men med detta kort i plånboken kan du lindra din klimatångest lite på köpet.

Så här skaffar du Östersjökortet

I nuläget så går det endast att ansöka om kortet genom att skicka ens kontaktinformation till Ålandsbanken och registrera sitt intresse. Allstå en rätt så omständlig procedur jämförts med det flesta andra kredikort  som man kan söka direkt på kortföretagets hemsida. Detta tycker vi är synd då det förmodligen kommer avskräcka många ifrån att skaffa detta miljovänliga kortet. Men om du är intresserad av att Östersjökortet hittar du kontaktformuläret på den här sidan.