Nu kan du driva in dina pengar utan att skämmas – direkt i Swish

Swish slog igenom ordentligt när det kom ut på marknaden 2012. Det ändrade och revolutionerade hela sättet som vi svenskar ser på hur vi lånar ut pengar och nu även betalar. När man före 2012 var ute och åt med vännerna skulle det antingen splittas på notor eller så skulle det på måndagen ske en banköverföring med dosa och allt vad det hette. Men ALDRIG mer igen!

Men nu till den nya lösningen i Swish! Det som har varit jobbigt är om man inte direkt får en Swish när man tog notan, eller man inte får en Swish efter att 2020 ha spelat en padel med sina vänner. Då ska man dagen efter, eller om man glömmer av det, en vecka efter be om att få sina pengar tillbaka. Vilket såklart är helt rimligt, väl?! Men OJ vad stelt och snål man känner sig när man en vecka efter vill ha den där hundralappen in på kontot. Jag tror nog att alla känner igen sig.

Driv in pengar med Swish

Nu lanserar Swish då en funktion som löser detta. Vad du gör är helt enkelt att du skickar en ”Förfrågan” med ifyllt belopp som mottagaren sen kan bekräfta med hjälp av Bank-ID. Du kan i appen välja att stänga av denna funktionen och funktionen finns Swish-appen version 5.0.

I sitt pressmeddelande säger Edvind Nygaard, Produktansvarig på Swish Privat:

Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg.

Källa: Swish & Wikipedia